BIFF-førpremiere

Farmasøytisk Fagutvalg og MOFA ved UIB ønsker i samarbeid med Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) å invitere til førpremiere på Det Medisinsk-Odontolgiske Fakultet av den anerkjente dokumentaren “Fire in the Blood” (nominert til Grand Jury Prize ved Sundance Film Festival).

“An intricate tale of  ‘medicine, monopoly and malice’ , FIRE IN THE BLOOD tells the story of how Western pharmaceutical companies and governments aggressively blocked access to low-cost AIDS drugs for the countries of Africa and the global south in the years after 1996 – causing ten million or more unnecessary deaths – and the improbable group of people who decided to fight back.

Shot on four continents and including contributions from global figures such as Bill Clinton, Desmond Tutu and Joseph Stiglitz, FIRE IN THE BLOOD is the never-before-told true story of the remarkable coalition which came together to stop ‘the Crime of the Century’ and save million of lives in the process.”

Priser
• Feature Documentary Award – 2013 DOXA International Film Festival Vancouver
• Justice Matters Award – 2013 Washington DC International Film Festival
• Nominated to Grand Jury Prize – 2013 Sundance International Film Festival

“Critics’ Choice” – Kate Muir, The Times
“EXTRAORDINARY. A documentary that’s made like a chrime thriller” – Samira Ahmed, BBC World

Se trailer og les mer om filmen her:
http://fireintheblood.com/

Filmvisningen vil finne sted tirsdag 15.10.13 kl.18.00 i auditorium 1 på Bygget for Biologiske Basalfag (BBB), UiB.

FFU vil bistå med gratis brus og popcorn.

Vel møtt! 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *