Vervene i Generica-styret

Det er sikkert noen som lurer på hva Generica-styret er, hva slags verv som er i styret og hva slags oppgaver man har. Styret består hvertfall av:

• Leder
  • Nestleder
  • Kasserer
  • NoPSA local officer
  • 4 styremedlemmer (+ sekretær & nettansvarlig)

Og her kommer det en liten info om de diverse vervene i Generica:

Leder:

Som leder av Generica sjekker man mailer og er hovedkontaktperson for firmaer, organisasjoner o.l. De viktigste oppgavene er å skrive innkalling til møter og deretter å ha dem. Man må delegere oppgaver til resten av styret, og man bør ha litt oversikt over alt som skjer og være oppdatert. Det er litt utfordrende, men mest kjekt å være leder fordi man kan gjøre noe for medstudenter, kan bestemme når, hvor og hvordan ting skal skje og man blir kjent med nye personer og knytter kontakter som kan være gode å ha i fremtiden. Dessuten lærer man mye om lederskap, teknikker, planlegging og ikke minst seg selv. Å være leder i Generica er en flott erfaring, og mye enklere og morsommere enn man skulle forventet.

Nestleder:

Nestleder fungerer som vanlig styremedlem når lederen er tilstede. Med engang lederen ikke kan være med på møte eller arrangementer, er det nestlederen sin oppgave å være der og tar over.

Sekretær:

En sekretær tar referat fra styremøter, allmøter og årsmøter og sørger for at disse blir distribuert til studentene. Ellers er sekretæren et vanlig styremedlem.

Kasserer:

Har ansvaret for å føre regnskapet og budsjettet til Generica, holde styr på antall medlemmer i Generica. Andre oppgaver en har er å hente posten som inkluderer brev fra banken og tidsskrifter som skal deles med resten av farmasistudentene. Ellers fungere man som vanlig styremedlem 🙂 Det er en veldig artig jobb, hvor en får prøve å gjøre andre ting som en kanskje ikke er vant med å gjøre.

NoPSA local officer:

Som NoPSA-representant har man en todelt funksjon. I Generica fungerer man som et styremedlem på lik linje med de andre styremedlemmene i styret, men man er i tillegg en del av NoPSA-styret, der oppgavene defineres av NoPSA.

Hovedoppgaven som Local Officer er å være et bindeledd mellom Generica og NoPSA. Det betyr at man har ansvaret for å videreformidle informasjon fra NoPSA til studentene, og fra studentene til NoPSA. Dette kan gjøres via mail, ved å henge opp plakater der studentene befinner seg osv. Rett og slett passe på at alle på studiet får den informasjonen de skal!

Nettansvarlig:

Ved siden av å være styremedlem, kan man også være nettansvarlig. Som nettansvarlig oppdatere man Generica.no og sender ut mailer for Generica-styret vegne, og det er stort sett det det går ut på. Det er utrolig kjekt å få vite informasjonene først, og at man skal da videreformidle dette til resten av studentene. Og man lurer sikkert på om det er krevende? Absolutt ikke! Man trenger ikke noen erfaringer i dette hele tatt, det er bare trykker seg fram og tilbake 🙂

Styremedlem:

Som styremedlem hjelper man til med å planlegge og gjennomføre både stort og smått! Både faglige foredrag og arrangementer som Vårfest og Julebord, som gjør farmasistudiet til noe mer enn et evig liv på lesesalen. Det er veldig spennende å stå for slike arrangementer, spesielt med alle de gode tilbakemeldingene fra andre farmasistudenter. Det er tross alt for dere vi har Generica, og som styremedlem har man all mulighet til å påvirke og gjøre studietiden så bra man vil ha den 🙂

Hvis det er noe mer dere lurer på, så er det bare å sende en mail til styret@generica.no.